programma

Axicure heeft naast de individuele aandacht per persoon een specifiek samengesteld programma waar iedereen aan deelneemt. Dit geldt voor de mensen die verblijven in het safehouse, als ook voor de personen die begeleiding krijgen zonder safehouse, maar met eigen huisvesting. Op dit moment heeft Stichting Axicure nog geen safehouse, maar wordt hier druk aan gewerkt..

Het programma is opgebouwd uit verschillende onderdelen. We starten elke dag met een ochtendprogramma waat een stilte meditatie van 5 minuten in zit, omdat we het belangrijk vinden dat iedereen 's ochtends weet hoe de vlag er die dag bij hangt en of er voor die dag wat extra zorg nodig is. Niet alle gezamenlijke activiteiten lenen zich om plaats te vinden in de groepsruimte in Epse. Zo vindt het gezamenlijk sporten in de sportschool plaats in Deventer.

Zodra er een safehouse is, zal de weekendbespreking daar plaatsvinden, voor de mensen die daar verblijven. In de groepsruimte bieden wij een stukje dagbesteding in de breedste zin van het woord. In grote lijnen zullen de onderdelen en tijden niet wisselen of veranderen per week, om een vaste structuur te bieden in het dagelijks leven.  

                                                                       Voorbeeld van een weekprogramma inclusief safehouse


Voorbeeld van een weekprogramma ambulant zonder safehouse


Er wordt vrijstelling verleend voor bepaalde activiteiten als er naast dit traject nog een ander traject loopt op basis van een dubbeldiagnose of overlappende tijden met (vrijwilligers)werk.